Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΥ-ΡΑ-ΣΤΗ-ΚΑ!!!

Κουράστικα!
Να ακούω κριτικές και απόψεις απο κόσμο με άγνοια σχετικά με θέματα που δεν κατέχει!
Κατάβαίνω οτι έχεις άποψη...καταλαβαίνω ότι θέλεις να την εκφράσεις...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΣΟΥ!!! ΕΛΕΟΣ!
Υποθετικά τωρα...
είσαι 16 χρονών και έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου...αποφασίζεις ότι θέλεις να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς. Ζητάς τη βοήθεια των γονιών σου και του Θεού και δίνεις και ένα αξιοσέβαστο ποσό, πας σπουδάζεις και έρχεσαι σε αυτό το μικρό και ήρεμο νησί που επικρατεί η αξιοκρατία και ο αλτρουϊσμός ψάχνοντας για μια θέση στον ήλιο.
Μετά ξυπνάς στην πραγματικότητα και ανακαλύπτεις ότι αν δεν έχεις μέσον δεν εχεις στον ήλιο μοίρα..προσπαθεις...περιμένεις...περιμένεις και κάνεις ότι κουτσοδούλι φανταστεί ο νους σου ώσπου μια ωραία πρωϊα 5-6 χρόνια μετά χτυπά το τηλέφωνο και σου λένε...ήρθε η σειρά σου!
ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ η ανακούφιση, η σταθερότητα, η σιγουριά, η εκπλήρωση του ονείρου! η δουλειά που αγωνίστηκες, η σπουδή σου! τα έξοδα της οικογένειας σου όλα όσα ονειρευόσουν..
Ο πρώτος χρόνος δύσκολος, τα πάντα καινούργια, απο εσένα εξαρτώνται άνθρωποι, οι ευθύνες βουνό! ο δεύτερος σε βρίσκει πιο προετοιμασμένο...μετά απο κόπους και μόχθους έρχεται και η προαγωγή!
ΤΈΛΙΑ! χτίζεις το σπίτι σου! Οικογένεια, παιδία, αυτοκίνητα, κακά ιστορίες!! εισαι χρεωμένος στις τράπεζες (όπως κάθε Κύπραιος που σέβεται τον εαυτό του) η ζωή κυλά, λουλουδάκια, καρδιούλες, συννεφάκια...τα πουλάκια κελαϊδούν, οι αμυγδαλιές ανθίζουν και ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!
Θα μπορούσες να είσαι...
1)Γιατρός!...ατε...αν δεν είσαι βουτημένος στα χρέη ως το λαιμό, έκαμες και τον κύκλο σου...μπορείς να ιδιωτεύσεις..μπορείς να περιμένεις να διοριστείς σε καποια κλινική, στο νοσοκομείο, ένα γραφείο σπίτι σου Ουυυυυυ
2)Φιλόλογος (καλή ώρα!) περιμένω να διοριστώ (και επειδή το δημόσιο θέλει 338 χρόνια να με απορροφήσει (ΝΑΙ! ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ!) βρίσκω τη δουλειά στο ιδιωτικό και κλείνει! Κάμνω ιδιαίτερα και υπομονή! παω γραμματέας σε άλλη εταιρία και κάμνω πίττα στον Αϊ Φανούρι να ανοίξει καμμία θέση πριν τα 60 μου...
3) Πιλότος....εμμμμμ....δύο εταιρίες παγκύπρια...κλείνει η μια και η άλλη εν θέλει-αντέχει-σηκώνει να σε πιάσει...φυσικά μαζί με εσένα αλλοι 80 πιλότοι θέλουν να μπουν στην εν λόγω εταιρία οπότε καταλαβαίνεις ότι επέστρεψες στο μηδέν ΑΛΛΑ! έχεις και την οικογένεια και τα χρέη και το σπίτι και τις υποχρεώσεις σου!
που πάς? τι κάνεις? στη Κύπρο τίποτα..στην ξενιτιά...αφήνεις οικογένεια και φεύγεις? ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ? και να ξέρεις ότι δεν φταις ουσιαστικα εσύ! 4-5 "μεγάλοι" έφαγαν τα λεφτά της εταιρίας που δουλεύεις και έχουν φύγει!
Έκλεισε η Eurocypria εμπεδώσαμεν το! ο κόσμος στους δρόμους δεν έφαγε τα 35 εκατομύρια..αλλιώς δεν θα ήταν στους δρόμους να τον πνίγει το δίκαιο του! θα ήταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο στη Καραϊβική να πίνει τα κοκτέιλ του...Εκείνοι που είναι στους δρόμους πνίγονται στο δίκαιο τους...μπορει να μην μπορείς να μπεις στη θέση του αλλα σίγουρα μπορείς να κατανοήσεις...Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορει να κατανοήσει.
Για εμένα όποιος φωνάζει και κριτικάρει τον κόσμο στους δρόμους δεν έχει ίχνος όχι μόνο λογικής αλλά και ανθρωπιας.

και επειδή χτες ήμουν σε ένα τραπέζι και άκουγα ένα κύριο, που καμμία σχέση δεν έχει με το θέμα να μιλά και να φωνάζει και να ...ΠΡΙΕΤΑΙ!!! (ΠΡΙΧΤΗΣ ΠΡΙΧΤΗΣ ΠΡΙΧΤΗΣ) και ήμουν ήρεμη και χαμογελαστή όλη την ώρα που η φλέβα του εχόρευκεν πας στο μέτωπο του θέλω μέσα απο την καρδιά μου να του ευχηθώ να μεν του τύχει ποτέ και να του πω...ΣΚΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! ΓΚΟΤ δηλαδή! ΜΟΝΤΙΕ!!! ΠΟΥΤ Α ΣΟΚ ΙΝ ΙΤ!!!!

υ.γ: οχι δεν είμαι πιλότος...ούτε δουλεύω στην Eurocypria...αντιθέτως δουλεύω στην ΑΛΛΗ εταιρία! ναι!

είμαι ο εχθρος...

4 σχόλια:

  1. Μαζί σου, έχουμε την τάση σαν Κυπραίοι να γενικεύουμε βλέπεις...
    Τις ίδιες σκέψεις πάνω κάτω έκανα κι εγώ, άλλοι ετρώαν άλλοι εφταίξαν άλλοι πκιερώνουν τα σπασμένα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ax! exeis ki esi ta dikaia sou koumera..alla en to ksereis oti emeis stin kipro eimaste eidimones gia ta panta? en esiei prama pou en to kseroume!!!distixws stin epoxi pou eimaste panta en na esiei kapoious na trwn ta lefta kai oi alloi apla na tin trwn!to thema einai na timwrountai tziai tzinoi pou ftesin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Κυπριστάν ούλλοι τρώσιν...
    Οι "μεγάλοι-μεγάλοι", οι "υπεύθυνοι", οι πολιτικάντιες κλπ τρών τζαι σπάζουν. Ο κοσμάκης (οι μή προνομιούχοι, οι μαλάκες δηλαδή που λαλεί τζι ο Χάρυ Κλύνν) τρών την που πίσω (excuse my french)

    Ευτυχώς που είμαστεν ούλλοι ειδήμονες επί των πάντων, που έχουμε άποψη για όλους και για όλα τζαι μπορούμε τζαι ξεχωρίζουμε τα δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Koullas: en toutes oi genikefseis pou 8a mas fan! thanks!

    @EaglEye : pnigomai k egw sto dikaio mou! les na vgoume stous dromous?!

    @Invictus : Kipristan Ole! makari ekeinoi pou 3exwrizoun ta 2 na eixan fwni kai edra na akoustoun...distixws en sta "pisina" kai trwn tin poupisw (i excuse your french)

    ΑπάντησηΔιαγραφή