Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Την ανεργία μου μέσα!

Χαιρετώ τα πλήθη! Είμαι εγώ και δεν είμαι καλά! Κλείνω 11 μήνες άνεργη και μου έχουν σβήσει το φως στην άκρη του τούνελ. Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή...όπως είπε και ο Καβάφης. Σε άλλη στιγμή και για άλλες συνθήκες αλλά τώρα τον καταλαβαίνω. Έχω στείλει το βιογραφικό μου σε ότι εταιρεία λειτουργεί ανά το παγκύπριο! Μπορείτε να το διασταυρώσετε. Έχω επεκταθεί και στο εξωτερικό. Η χάρη μου έχει φτάσει στην Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι. Αλλά οι απαντήσεις είναι οι ίδιες. Άν και εφόσον υπάρχουν απαντήσεις. Έχουμε καλύψει την θέση, ψάχνουμε κάποιον με εμπειρία, μήπως όταν σε διορίσουν θα φύγεις?, αν σε καλέσουν πίσω στον εθνικό -τιμημένο- αερομεταφορέα θα πας? Έχω βαρεθεί να ακούω τις ίδιες ερωτήσεις και να ακούγομαι σαν την κασέτα στις απαντήσεις. Μπράβο να σας ζήσει ο καινούργιος. Δώσε μου την ρημαδοδουλειά και θα αποκτήσω εμπειρία! Εσύ πώς την απόκτησες?! πουλούν κάπου? Όχι αν με διορίσουν καθηγήτρια στο δημόσιο στα 55 μου θα τους πω όχι...δεν θέλω τον παράλογα υψηλό μισθό σας, ούτε τις ώρες που δουλεύετε, ούτε τις διακοπές και τα πλεονεκτήματα σας. Αρέσκει μου να βασανίζομαι. Και όχι αν με καλέσουν δεν θα πάω! Και δεν θα με καλέσουν θα κλείσει η εταιρεία. Δεν είμαι απαισιόδοξη, ποτέ δεν ήμουν. Είμαι εκ φύσεως ρεαλίστρια με μια δυνατή δόση εσπρέσσο και αισιοδοξίας. Αλλά με έχουν γονατίσει! Είναι παράλογο μέσα στο μυαλό μου πως υπάρχει κόσμος που έχει τόση όρεξη και επιθυμία να δουλέψει και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε θέσεις που δεν θα το σκεφτόταν ποτέ με μισθούς υποβαθμισμένους και πάλι οι εταιρείες και το δημόσιο να προτιμούν τον γνωστό του γνωστού, την κυρία στη δημόσια υπηρεσία που μιλάει στο τηλέφωνο και τσακώνεται για το όνομα της εγγονής, τον δεύτερο ξάδερφο του πρώτου ανηψιού του οδηγού του υπουργού και ανθρώπους που όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά αντιθέτως αφαιρούν από το δυναμικό τους. Είμαι 28 χρονών και σκέφτομαι σοβαρά να φύγω και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω. Δεν θα το κάνω με χαρά όπως άλλοι, γιατί αγαπώ την Κύπρο και περισσότερο αγαπώ την ζώη μου εδώ και τους ανθρώπους. Αλλά πόσο ακόμα? και πόσοι ακόμα?!

11 σχόλια:

  1. Θέλω να σου πω υπομονη.. Αλλά ξέρω ότι εννα το άκουσες πολλές φορές και που διάφορους μες τούτους τους 11 μήνες και εν θα σου κάμνει καμιά διαφορά πια. Ένιξερω τι άλλο μπορώ να πω.. απλά εύχομαι σου να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Και σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει και για το υπομονή απάντηση η κασέτα μου! ¨)
      Πόση υπομονή!?! κάμνω υπομονή αλλά δεν γεμίζουν οι ώρες...ούτε το αυτοκίνητο με βενζίνη, ούτε το ψυγείο! Αλλά ευχαριστώ για την αλληλεγγύη!!!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω με την Αενιμα...τι να σου πουμε που δεν ξέρεις. Θα σου πω ομως οτι αν ανοιξω μειρκό/ζαχαροπλαστείο/CupCake place, προσλαμβανεσαι! (για να πουμε τζαι καμια πελλάρα ρε παιδι μου!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να σου έστειλα ήδη το βιογραφικό μου!! έλεγξε το!!!
      Θα μάθω να κάνω όλα τα είδη για να είμαι χρήσιμη! τώρα που έχω ώρα...

      Διαγραφή
  3. Τζι εγω γυρευκω δουλεια τζι εν βρισκω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο καιρό?! να συγκρίνουμε τις ανεργείες μας! Με τι ασχολείσαι εσυ?! βλέπω όλες τις αγγελίες κάθε μέρα!

      Διαγραφή
    2. Ειμαι αδιοριστη καθηγητρια. Γυρευκω καμια θεση για γραμματεας...

      Το ρεκορ σου εν το εσπασα. 1μιση εσχει που ψαχνω. Εστειλα μιαν φαουσα σιβι. Παρακολουθω ενα σωρο ηλεκτονικες και μη αγγελιες. Τζιφος!

      Διαγραφή
    3. 1μιση *μηνα* α!
      Μα ιντα πο παθα σημερα? Αμμαθκιασαν με αλοπως!

      Διαγραφή
  4. να ανοίξουμε δική μας επιχείριση! να σκεφτούμε κάτι δημιουργικό! τόσοι άνεργοι/υποβαθμισμένοι/υποτιμημένοι κάτι δημιουργικό εννα σκεφτούμε! εν σου λέω με τίποτε υπομονή, όλα έχουν τα όρια τους! πρέπει να σκεφτούμε πράματα διεξοδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω πολύ απλά να βγάλουμε πρόεδρο... Εκλογές έρχονται και είμαστε αρκετοί πιστεύω ώστε να δημιουργήσουμε κόμμα.
    Μετά έχω πολλές ιδέες! Ουυυυυ! Προαγωγές, απολύσεις...θα το ονομάσω πρόγραμμα εθνικής εξυγείανσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pfffff τι να σου πω, αν το κάμνεις φύε, αλλιώς κάμε κάτι άλλο ή κάτι δικό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή