Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

kOlokairines anamniseis


Εδώ και μέρες σκέφτομαι πως καταντήσαμε...να έχουμε σε ένα μήνα Χριστούγεννα και εμείς να φοράμε καλοκαιρινά.....να ιδρώνουμε και να μην έχουμε καθόλου διάθεση για στόλισμα του δέντρου και να τραγουδούμε το γουάιτ κρίστμας!


Ενώ έβλεπα λοιπόν το τετράδιο μιας μαθήτριας μου σήμερα, πρόσεξα ότι αντί να γράψει τίτλο έκθεσης καλοκαιρινές αναμνήσεις, έγραψε κολοκαιρινές...Και λέω αυτό είναι..!!!! μα τι κολοκαιρο μας κανει τα τελευταία χρόνια...να μεν μπορούμε να χαρούμε την κριαδούα, το ψώνισμα των δώρων,την αγορά των μάλλινων πουλόβερ! όσο για τις μπότες τι να πω? συμφορά!!!δεν γίνεται αυτή η κατάσταση....δεν πάει άλλο....μου χάλασε κάθε φαντασίωση..να ναι χριστούγεννα, να παίζουμε επιτραπέζια με την παρέα, ως συνήθως να χωριζόμαστε άντρες γυναίκες και να χάνουν οι άντρες... να πίνουμε χοτ σιοκολατούα και να τρώμε παράλληλα σοκολατάκια γιατί εν γιορτές και είναι μαστ.!!! λες και εν έχουν θερμίδες!!ευτυχώς δηλαδή που εν τρώω μελομακάρονα και κουραμπιέδες!!!παρακαλώ πίσω στο θέμα μας!΄Να παίζουμε που λέτε και να είναι το σπίτι ζεστό να έχουμε και κουβερτούλες έτσι για να μας βρίσκονται και να τη βγάζουμε έτσι ως το πρωι....Α!! ξέχασα ότι εν να βλέπουμε...εμ ακούμε βασικά ό,τι σαχλό δείχνει η τηλεόραση εκείνο το βράδυ...έτσι για λίγη ηχορύπανση.,.να μεν χάλάσουμε και το συνήθειο που είχαμε από μωρά να βλέπουμε ΡΙΚ με αόρατο φακό και πολλές άλλες αηδίες!!!

ωωωω!αμ ντριμιγκ οφ ε γουάιτ κρίστμας.....

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

26

Αύριο θα γίνω 26...σε 4 χρόνια δηλαδή 30 και σε 14 σαραντα.....οοοοοοοh Gooood!εν μπορω εν να πελλανωω!!!
δηλαδή από δω και πέρα πρέπει να σοβαρευτώ!να βάλλω την κρεμούδαν μου την αντιηλιακή που εν να έχει εξτρα προστασία κατά των ρυτίδων...
εν θα πρέπει να βάφω τα μαλλιά μου γιατί μου ανάδοξε κι εν μ αρέσκει άλλο το χρώμα αλλά γιατί σιγά σιγά εν ν΄ ασπρίζουν τζ εν θα έχω άλλη επιλογή.
εν να πρεπει να καμω τζιαι κανενα κοπελλούι διότι εν θα έχω άλλη δικαιολογία ότι είμαι μιτσιά....αν τζαι τωρα που το σκεφτουμαι αμα θωρώ αλλα μωρα θέλω τζ εγώ ενα μα εν το παιρνω αποφαση...
εν πολλα ανησυχητικό επισης ότι σε καμια βδομαδα εν να μπω στο καινουριο μου σπιτι που εν θα ναι η μαμα μου να πλυνισκει τα ρουχα μου...που σημειωτεον εν εβαλα ποττε μου πλυντηριον....νομίζω εν να καμω επανεκτελεση το ''ρουχα μαζι που πλυθηκαν και εχουνε γινει ροζ'' διοτι εν να χω γιορκιν το βιντεοκλιπ, να μεν το εκμεταλλευτώ?
επισης εν καιρος που εν να καμνω συζητησεις με τες φιλες μου αμα βρεθουμε για καφε , τύπου, Κόρηη ποιον απορρυπαντικο εν καλλυττερον το αριελ η το ντιξαν?!!! το χειρότερο εν οτι εν να εχω αποψη ποιο ηβρα καλλύττερο και θα εχω επιχειρηματα...στη χειριστη περιπτωση θα συζητήσουμε και πως γινουνται τα μακαρονια του φουρνου...
εν θελω να γεράσω...καθε χρονο ετσι μερες πιανει με το μαραζι....τον υπολοιπον χρονο ειμαι οπως το αππαριν!!!η πελλαρα μου εν πολλη η αληθκεια τζ εν μου φαινεται η ηλικια ..λαλουν μερικοι! το θετικον φυσικα εν οτι πιστευκω οτι ειμαι καλλυττερη εμφανισιακα παρα που ημουν στα 16-17 αρα τζιαι που εν να μαι 40 εν να λαλω το ιδιο παλε...
ο χρονος εν κατι που εν μπορουμε να σταματησουμε δυστυχως οποταν πρεπει να ζουμε το σημερα και να μεν μας νοιαζει το αυριο....αν τζιαι ηρτε μου στο νου μια κουβεντα που μας ελαλεν ο δασκαλος στο δημοτικο....time is money..ποττε μου εν το ειδα ετσι φυσικα...διοτι για μενα ταιμ ειναι χρονος να ξεκουραστεις και να περασεις καλα...ταιμ εν ενα διαλειμμα που τεσ δουλειες της καθημερινοτητας....
γι αυτο κι εγω θα εχω καθε μερα πράιμ τάιμ στη ζωη΄μου να μου φύουν τα ψυχολογικά!!!

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΠΑΜΕ?!

Oi pe mou! exw kourastei! tis teleftaies meres olo akouw akouw akouw...simera diavasa kiolas sti simerini ena eptaselido vari ''katigorw'' gia tin katastasi tis Eurocyrpia kai pws eftase ekei!
ate akousa ta...ate diavasa ta...ate empedwsa ta! ti mporw na kanw egw? an den kanoun ekeinoi pou psifisa na me antiprowpevoun? evalan monoi tous paropides kai kikloforoun tifla! alliws den e3igeitai na lene sto kosmo oti eskemmena kataxrastikan xrimata apo mia etairia pou sto telos tin ekleisan xwris na iparxei sigkekrimenos logos kai kamia logiki! kai to to TOP gia etairia pou xrwstouse 3 ekatomiria 8a plirwsoun 10 se apozimiwseis kai 30 8a dwsoun stous politikous prosfiges!
grrrrr ma epiase me to patriotiko mou ti ginaika!
kai meta apo sovari skepsi kai perisilogi katalava oti se touto to topo pou zoume xairi en 8a doume (oi oti i8ele kai idiaiteri perisilogi touto) kai apofasisa oti stis epomenes ekloges 8a psifisw OUTOPO!
nai OUTOPO!
1) pou periergia na dw poso xeirotera mporoun na ginoun ta pragmata kai

2) just imagine ton Outopo me tin proedria tis Evrwpaikis Enwsis! poios mporei na antista8ei se afti tin eikona!? Outopo dagkwto....
ouffouuuuuuuuuuuuuu elpizw na valei stis epomenes!
WHO IS WITH ME?!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΥ-ΡΑ-ΣΤΗ-ΚΑ!!!

Κουράστικα!
Να ακούω κριτικές και απόψεις απο κόσμο με άγνοια σχετικά με θέματα που δεν κατέχει!
Κατάβαίνω οτι έχεις άποψη...καταλαβαίνω ότι θέλεις να την εκφράσεις...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΣΟΥ!!! ΕΛΕΟΣ!
Υποθετικά τωρα...
είσαι 16 χρονών και έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου...αποφασίζεις ότι θέλεις να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς. Ζητάς τη βοήθεια των γονιών σου και του Θεού και δίνεις και ένα αξιοσέβαστο ποσό, πας σπουδάζεις και έρχεσαι σε αυτό το μικρό και ήρεμο νησί που επικρατεί η αξιοκρατία και ο αλτρουϊσμός ψάχνοντας για μια θέση στον ήλιο.
Μετά ξυπνάς στην πραγματικότητα και ανακαλύπτεις ότι αν δεν έχεις μέσον δεν εχεις στον ήλιο μοίρα..προσπαθεις...περιμένεις...περιμένεις και κάνεις ότι κουτσοδούλι φανταστεί ο νους σου ώσπου μια ωραία πρωϊα 5-6 χρόνια μετά χτυπά το τηλέφωνο και σου λένε...ήρθε η σειρά σου!
ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ η ανακούφιση, η σταθερότητα, η σιγουριά, η εκπλήρωση του ονείρου! η δουλειά που αγωνίστηκες, η σπουδή σου! τα έξοδα της οικογένειας σου όλα όσα ονειρευόσουν..
Ο πρώτος χρόνος δύσκολος, τα πάντα καινούργια, απο εσένα εξαρτώνται άνθρωποι, οι ευθύνες βουνό! ο δεύτερος σε βρίσκει πιο προετοιμασμένο...μετά απο κόπους και μόχθους έρχεται και η προαγωγή!
ΤΈΛΙΑ! χτίζεις το σπίτι σου! Οικογένεια, παιδία, αυτοκίνητα, κακά ιστορίες!! εισαι χρεωμένος στις τράπεζες (όπως κάθε Κύπραιος που σέβεται τον εαυτό του) η ζωή κυλά, λουλουδάκια, καρδιούλες, συννεφάκια...τα πουλάκια κελαϊδούν, οι αμυγδαλιές ανθίζουν και ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!
Θα μπορούσες να είσαι...
1)Γιατρός!...ατε...αν δεν είσαι βουτημένος στα χρέη ως το λαιμό, έκαμες και τον κύκλο σου...μπορείς να ιδιωτεύσεις..μπορείς να περιμένεις να διοριστείς σε καποια κλινική, στο νοσοκομείο, ένα γραφείο σπίτι σου Ουυυυυυ
2)Φιλόλογος (καλή ώρα!) περιμένω να διοριστώ (και επειδή το δημόσιο θέλει 338 χρόνια να με απορροφήσει (ΝΑΙ! ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ!) βρίσκω τη δουλειά στο ιδιωτικό και κλείνει! Κάμνω ιδιαίτερα και υπομονή! παω γραμματέας σε άλλη εταιρία και κάμνω πίττα στον Αϊ Φανούρι να ανοίξει καμμία θέση πριν τα 60 μου...
3) Πιλότος....εμμμμμ....δύο εταιρίες παγκύπρια...κλείνει η μια και η άλλη εν θέλει-αντέχει-σηκώνει να σε πιάσει...φυσικά μαζί με εσένα αλλοι 80 πιλότοι θέλουν να μπουν στην εν λόγω εταιρία οπότε καταλαβαίνεις ότι επέστρεψες στο μηδέν ΑΛΛΑ! έχεις και την οικογένεια και τα χρέη και το σπίτι και τις υποχρεώσεις σου!
που πάς? τι κάνεις? στη Κύπρο τίποτα..στην ξενιτιά...αφήνεις οικογένεια και φεύγεις? ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ? και να ξέρεις ότι δεν φταις ουσιαστικα εσύ! 4-5 "μεγάλοι" έφαγαν τα λεφτά της εταιρίας που δουλεύεις και έχουν φύγει!
Έκλεισε η Eurocypria εμπεδώσαμεν το! ο κόσμος στους δρόμους δεν έφαγε τα 35 εκατομύρια..αλλιώς δεν θα ήταν στους δρόμους να τον πνίγει το δίκαιο του! θα ήταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο στη Καραϊβική να πίνει τα κοκτέιλ του...Εκείνοι που είναι στους δρόμους πνίγονται στο δίκαιο τους...μπορει να μην μπορείς να μπεις στη θέση του αλλα σίγουρα μπορείς να κατανοήσεις...Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορει να κατανοήσει.
Για εμένα όποιος φωνάζει και κριτικάρει τον κόσμο στους δρόμους δεν έχει ίχνος όχι μόνο λογικής αλλά και ανθρωπιας.

και επειδή χτες ήμουν σε ένα τραπέζι και άκουγα ένα κύριο, που καμμία σχέση δεν έχει με το θέμα να μιλά και να φωνάζει και να ...ΠΡΙΕΤΑΙ!!! (ΠΡΙΧΤΗΣ ΠΡΙΧΤΗΣ ΠΡΙΧΤΗΣ) και ήμουν ήρεμη και χαμογελαστή όλη την ώρα που η φλέβα του εχόρευκεν πας στο μέτωπο του θέλω μέσα απο την καρδιά μου να του ευχηθώ να μεν του τύχει ποτέ και να του πω...ΣΚΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! ΓΚΟΤ δηλαδή! ΜΟΝΤΙΕ!!! ΠΟΥΤ Α ΣΟΚ ΙΝ ΙΤ!!!!

υ.γ: οχι δεν είμαι πιλότος...ούτε δουλεύω στην Eurocypria...αντιθέτως δουλεύω στην ΑΛΛΗ εταιρία! ναι!

είμαι ο εχθρος...